top of page

Aerial Yoga! Hogyan kezdjem?


Milyen óratípust válasszak? Mikor érkezzem? Mi a teendőm óra előtt? Milyen öltözet szükséges? Zokniban vagy mezítláb? Egyek előtte vagy ne?............ És még rengeteg kérdés felmerülhet az első air yoga látogatásnál.

Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre fogunk választ adni következő cikkünkben.

Minden óratípusunkról egy rövid összefoglalót olvashatsz lentebb, ezáltal könnyebben fogod tudni kiválasztani a neked megfelelő foglalkozásunkat. Ha még nem szeretnél csoportos órára jönni, semmi gond mivel egyéni órákat is tartunk mindegyik óratípusból.

Időpontot mindig kell foglalni! Legegyszerűbb az oldalunkon, időpontfoglalás menüpont alatt. Személyi edzések kapcsán facebook oldalunkon, e-mailen vagy telefonon tudtok egyeztetni velünk.

Oktatóinkról, edzőinkről itt olvashattok bővebben.

Ha kiválasztottad az órát és időpontot is foglaltál a következő lépés az, hogy érkezz 15 perccel hamarabb órakezdés előtt. Első alkalom során óra előtt ki kell tölteni egy egészségügyi nyilatkozatot, anélkül nem lehet részt venni az órán.

Ajánlatos öltözet az órára:

- Hosszú vagy 3/4-es nadrág

- Rövid vagy hosszú ujjú felső

- Mezítláb vagy csúszásmentes zokni, yogacípő

Az óra kezdés előtt 30 perccel étel, illetve közvetlenül az óra előtt nagyobb mennyiségű folyadék bevitele nem ajánlott. Az óra megkezdését megelőző 12 órában sem alkoholt sem egyéb tudatmódosító szert tilos fogyasztani!

ÓRATÍPUSOK

Kezdőként is több óratípus közül tudsz választani. Fontos előzetesen azt átgondolni, hogy szeretnéd-e már első alkalommal átélni a lógás élményét.

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

Az Air yoga relaxációs gerinctréning óránkon ugyanis a hammock (függőágy szerű jógaeszköz) nagyjából térdmagasságban van, így nem valósul meg a teljes inverz póz, a hammock a tehermentesítéshez járul hozzá, Ezen a lassú, meditatív jellegű órán az anyag segítségével valósul meg a gerinc mobilizálása és nyújtása. Ezen az órán relaxációs gyakorlatok illetve aktív és passzív nyújtások követik egymást. Sokat hintázunk, mely mozgás segít a szorongások oldásában és a félelmek leküzdésében.

Air yoga órán átélheted a lógás élményét. Az órákon a hammock segítségével hajtjuk végre a jógapózok, ászanák hammockba átültetett verzióit. Egymást követik az álló és lógó, hintázó sorozatok. Az anyag kiváló segítséget nyújt az inverz helyzetek végrehajtásához, alátámasztást ad és ennek köszönhetően hatásosabban megvalósulnak az egyes gyakorlatok nyújtó hatásai. Az eszközzel végrehajtott sorozatok elvégzése során az instabilitásnak köszönhetően minden izmunk dolgozik, folyamatosan az egyensúlyunkat keresve. Már az első órán megtapasztalható az inverz helyzetek megannyi jótékony hatása, melyekről már oly sokat írtunk oldalunkon. Lásd: itt.

Az air yoga és air yoga stretching órák mellett fontos kiemelni a törzsstabilizáló air yogát. Ezen az órán több erősítő gyakorlatot végzünk nyújtással kiegészítve. Fókuszban a tartóizmok erősítése (has és hát környéke). Ezen izomcsoportok erősítése mellett természetesen átmozgatjuk a többi izomcsoportot is. Az óra inverz helyzetekkel van tarkítva, kifejezetten ajánlott ülőmunkát végzőknek. Ez az óratípus jó belépő aerial fitness órákra.

A jógakerék szintén kiváló eszköz nyújtásra és erősítésre. Az órán az eszköz segítségével biztonságosan tudjuk nyújtani és megőrizni gerincünk rugalmasságát, illetve erősíteni a törzsizmokat. Statikus és dinamikus nyújtások, egyensúlyozó, erősítő gyakorlatok követik egymást az órán. Az eszköz segítségével a hátrahajlítások és a talaj jógából ismert nehezebb ászanák is biztonságosan elvégezhetőek az alátámasztásnak köszönhetően. Az izmok regenerálódásában is segít a jógakerék, úgy hat mint egy SMR henger, a keréken gördülve masszírozzuk az izomfeszülést és a görcsök is feloldhatóak. Alap és akrobatikus jógakerék órák közül választhatsz órarendünkből.

Az előbb megismert jógakerék mellett használunk yoga trapézt is a jógakerék trapéz mix óráinkon. Ez az eszköz hasonlít az Air yoga órákon használt hammockhoz, ám jóval rövidebb és kevésbé rugalmas, nagy teherbírású műszálas anyag. 6 db fogantyúval van ellátva, melyek a kéz és a lábfej beakasztására szolgálnak. Fordított testhelyzetbe is bátrabban beleengedhetjük magunkat a fogantyúk segítségével.

Az órán ezt a két szuper gerinc mobilizáló és erősítő eszközt együtt és felváltva is használjuk. Főszerepben a teljes test nyújtása és a CORE izmok fejlesztése. Rengeteg izgalmas variációval találkozhatsz ezen az óra típuson.

Aerial Flow, szabadon áramlás. Air yoga órán megismert gyakorlatsorokat alap fitness elemekkel bővítjük. A flow célja a légzés és mozgás összehangolása, így egy befelé figyelő, meditatív tudatállapot tudunk megteremteni. Mivel teljesen kezdőként ezt az érzést nehezebb elérni a hammockban, ezért 3 alkalmunk van arra, hogy elsajátítsuk. Az első órán tanuljuk meg a sorozat elemeit, majd a 2. és 3. órán már a gyakorlásé és az elmélyülésé a főszerep. Az a jó a gyakorlás, ha óra után nem fáradtság, hanem egyfajta feltöltődést érzünk.

Induló sorozatainkról folyamatosan tájékoztatunk facebookon vagy e-mailben.

Ha már jártál Air yoga óránkon, de úgy érzed valami nagyobb kihívásra vágysz, akkor gyere Aerial fitnessre. Ezen az órán a légjógán megismert elemekből sajátítunk el légtornás pózokat. Saját testsúllyal dolgozunk, komolyabb erőnlétet igényelnek és a hajlékonyság sem elengedhetetlen. Külön kezdő és haladó csoportjaink vannak. Kezdőként ajánlott Air yoga vagy Air yoga törzsstabilizációs óráinkon részt venni.

Aerial silk már egy nehezebb óra típus, ahol a cirkuszból jól megismert légtornász eszközzel, egy 8-10 méter hosszú selyem anyagon dolgozunk. Az órán látványos,akrobatikus, szép és nőies pózokat tanulunk. ezek a mozdulatok elsőre nagyon könnyednek és lágynak tűnnek, de valójában nagy erőnlétet igényelnek. Óráinkon hangsúlyt fektetünk az alapos bemelegítésre és erősítő gyakorlatokra is. Hamar érezni lehet a fejlődést, és egyre könnyedebben fogtok tudni egy-egy pózt végrehajtani. Kezdőként is jöhetsz óránkra, de ha még kételkedsz magadban, akkor ajánlatos air yoga majd aerial fitness óráinkra járni, vagy aerial vegyes óránkon kipróbálhatod összes légtorna eszközeinket /hammock, silk, karika/.

További óratípusainkról

  • Aerial hoop- karika

  • Akrobatikus yogakerék

  • Aerial intervall

  • Aerial erősítő edzés

  • Nyújtás

  • Személyi edzéseink

988 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page