top of page

Spicc technika és pózolás légtorna

A helyes technika nem csak azért fontos, hogy a képeken jól mutasson, ugyan ez igaz a testtartásra, hogy nem csak azért fontos gyakorolni a pózolást, hogy bombák legyünk a képeken. Bár valljuk be ez egy jó motiváció. 




De nézzük a spicc technikát miért kell fejlesztenünk? 


- Egésznap cipőben vagyunk, ráadásul általában nem megfelelő túl lapos vagy túl magassarkú cipőben. A talpboltozat lelapul, a lábujjak összecsúsznak, nem érnek minket ingerek a talpunkon keresztül, ami pedig fontos lenne az idegrendszernek, hogy kapjon visszajelzést a talaj felől is. 


- A légtornában a kapaszkodás a mászás nem csak a kézfejek erősségén múlik, hanem szükség van a talpak/lábfejek fogására, kapaszkodására is. Gondoljatok csak a kismakikra, hogy kapaszkodnak lógnak a lábfejek segítségével. 


- A lábfej izmai ugyan úgy fejleszthetőek, mobilizálhatóak mint bármely más terület, itt nagyon sok pici izom található, amik együttes munkájukkal segítik a járásunkat, a stabilizációt és befolyással bírnak a testtartásunkra. 


Itt rá is kanyarodtunk a pózolás technikára, aminek elengedhetetlen része és alapja a helyes testtartás. 



Na de ugye egész nap ülünk, nyomkodjuk magunk előtt a mobilunkat, a fej előre esik, a vállak előre esnek és még sorolhatnánk tovább is. 


A legnagyobb probléma, hogy bizonyos testhelyzetben túl sok időt töltünk egy adott napon. 


Ezért ahhoz, hogy visszakerüljünk egy normál kiegyensúlyozott pozícióba először szükségünk lesz alap mobilizációra, ahol a nem vagy kevéssé használt izmokat felrázzuk.


Ezután pedig kezdődhet a pózolás gyakorlása, hiszen amikor  egy adott gyakorlatot szeretnénk szépen kitartani egy jó kép kedvért ott bizony összetett munkára van szükségünk. 


Picit beszélhetünk húzd meg-ereszd meg játékról is, de a lényeg, hogy egy szép kitartott póz esetében bizony komoly izommunka húzódik meg a háttérben légzéstechnikával megfűszerezve. 


De nem kell kétségbe esni ezek mind mind megtanulhatóak, fejleszthetőek kezdőtől a haladó szintig ezért a következő workshopunk erről fog szólni! Április 14-én Sári vár titeket ezen a programon, lehetsz kezdő akár haladó izgalmas feladatokkal készül nektek.



138 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page