top of page

Air Yoga Trapeze, Yoga Swing, viszlát hátfájás!


Mondj búcsút a hátfájásnak!

Napjainkra népbetegséggé vált a nyak és hát fájás. A sok ülés, és stressz, a mozgás hiánya mind mind hozzájárulnak ehhez.

De mi is a valódi oka ?

- A rugalmassaág/ hajlékonyság hiánya

a gerincoszlop rugalmasságának hiánya növeli a sérülés veszélyt, ezért nagyon fotnos a csigolyák közti rugalmasságot fenntartani mert ez hosszútávon az egészséges gerinc alapja.

- A mozgás hiánya

a hézköznapokban elmarad a test sokoldalú átmozgatása, itt a törzscsavarásokra, forgatásokra, előre és hátra hajlásokra gondolok, amik hiánya miatt egyre nehezebben tudunk akár a cipőnk bekötéséhez is lehajolni.

- A Stressz és feszültség

állandó nagy ellenségünké vált a folyamatosan fennálló stressz és rohanás, ha kizárni nem is tudjuk az életünkből de megtanulhatjuk kezelni illetve levezetni a mozgásban. A fizaki és érzelmi stressz is lerakódik/összegyűlik a test különbőző pontjain, ezzel feszültséget okozva az izületeknek és izmoknak.

- Az erő hiánya

a gerncünk akkor lesz egészséges ha a tartó izmok ( core izmok) is erősek, ezért nagy hangsúlyt kell fektetnünk ezek megerősítésére.

TRAPÉZ? mi is ez az eszköz pontosan:

Maga az eszköz hasonlít a sima air yoga vagy aerial fitness órákon használt hammockhoz, ám a trapéz hammock, jóval kisebb, kevésbé rugalmas. 6 db fogantyúval van ellátva, mely a kéz illetve lábfej beakasztására van kialakítva, egy nagy teherbírású, műszálas anyag, amely egyrészről támasztékként szolgál, más részről pedig a hajlékonyságot segít fokozni. Illetve egy-egy olyan gyakorlat elvégzésében segít, melyet önállóan nem tudnánk még elvégezni.

Pozitív élettani hatások:

- Tehermentesíti az izületeket

- fokozza a hajlékonyságot,

- önbizalom növelő

- stresszoldó

- inverz pozók:

- távolitja a csigolyákat, nyújtja a gerincet

- gravitáció hatására több vér jut a fejbe ami javítja az agyfunkciót,

- serkenti a nyirokkeringést ami javitja az immunrendnszer működését

De mit nyújt még az air yoga trapéz:

  • A hammocknak vagyis a test felfüggesztésnek köszönhetően csökken a vázizomzatra, csontokra, ízületekre ható terhelés.

  • Gerinc betegségek prevenciója és rehabilitációja

  • Terhelés mentesen végezhetünk izommunkát egy-egy test-rész esetében, különösképpen fontos, hogy gerinc problémával rendelkező vendégek is kipróbálhatják, mivel a tehermentesítés és a felfüggesztés nyújtotta biztonság megfelelő stabilitást ad.

  • Nagy mértékben szerepet kapnak az úgynevezett fordított pózok, ászanák, mely más jóga típusok esetében csak haladószinten lévők tudják végrehajtani.

  • CORE izom fejlesztés, hajlékonyság növelés

  • Endokrin szervrendszer


53 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page