top of page

Jógakerék óra Férfiaknak

Frissítve: 2021. jan. 20.

A jógakerék egy modern mozgásrendszer, melynek segítségével a férfiak is könnyedén beilleszthetik a hétköznapjaikba a szükséges nyújtást mind emelett pedig kellően megerősíthetik a törzs izmait. A férfi izomzat jóval kötöttebb, mint a női, ráadásul a férfiak általában aránytalanul több időt és energiát fordítanak izmaik erősítésére, mint nyújtására. Az egyoldalú erősítés miatt az izmok még merevebbé válnak, ez gerincproblémákhoz, derékfájáshoz, az izmok, inak rövidüléséhez, az ízületek mozgásterjedelmének beszűküléséhez és ízületi kopásokhoz vezet. Ráadásul az ülőmunka fokozza a nyújtás hiányának negatív hatásait. A legtöbb ülőmunkát végző 30 év feletti férfi már panaszkodik derékfájásról.


​Modern mozgásrendszer, amelynek része a prevenció és rehabilitáció. A kerék segítségével biztonságosan állítjuk helyre, erősítjük meg a teljes fizikai testet, az idegrendszert. Anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal, ahol fókuszban a gerinc rugalmasságának megőrzése és helyreállítása! Fejlesztjük az egyensúly érzéket és a mozgáskoordinációt illetve az erő-állóképességet.


Teljesen kezdőként is lehet csatlakozni, nem kell, hogy jártas légy a nyújtás technikákban. Ez az óratípus kifejezetten férfiaknak lett kialakítva, figyelembe véve a férfi test anatómiáját. A jógakerék gyakorlatai a hagyományos talaj jógához hasonlóan a gerincet csavarja, hajlítja előre, oldalra, és hátra, tehát egyensúlyban minden irányba mozdítja azt, mindezek mellett a kerék alátámasztást biztosít, amely nem csak a sérülésektől óv meg minket, hanem számos pozitív hatással bír:

Segítségével kimozgatjuk a csigolya közti ízületeket, és lazítjuk a medence és a vállöv körüli rövidülésre hajlamos izmokat.


A mozgástartományok széles területét bejáró pózok statikus és dinamikus változataiban segítik az anyagcserét, a keringést, a miofasciális rugalmasság megőrzését a teljes test esetében. Erősíti a mélyizmokat, fejleszti az egyensúly érzéket, idegrendszert. Fokozza a nyújtó hatást, segít belemélyedni egy-egy pózba.

Segíti az izmok regenerálódását: Hasonlóképpen az SMR hengerhez , (SMR azaz Self Myofascia Release) egy kompressziós, önmasszírozó eljárás neve: Magyarul az izompólya önmasszázsát, fellazítását jelenti, egy henger segítségével, ebben az esetben a kerékkel.

Masszírozással, az izomfeszülés és görcsök feloldhatóak, csökkentve a sérülés esélyét alkalmazásával rásegítünk a regenerációs folyamatra. Ez a folyamat a jóga kerék használata közben is megvalósul.



Oktató: Hajnal Benjamin

Jógakerék és Aerial Yoga oktató Beni főállásban szoftverfejlesztő és országúti kerékpározik így pontosan ismeri az ülőmunka vagy az egyoldalú mozgás okozta rövidüléseket, panaszokat.


Az órák jelenleg online elérhetőek zoom felületén keresztül.

Időpont:

Csütörtök 20:00

Szombat 20:00

Online jegy 1500 Ft


Időtartam: 60 perc Mire van szükség az órán való részvételhez? 1 db jógakerék 1 db jógaszőnyeg

törölköző, víz, kényelmes ruházat


Hol tudok időpontot foglalni? https://www.aerialyogahungary.hu/bookings-checkout/j%C3%B3gaker%C3%A9k-f%C3%A9rfiaknak


Nincs még jógakereked? Mielőtt beszereznél egy jógakereket 2 fő szempontot kell szem előtt tartani minimum 200 kg teherbírása és 32 cm átmérője legyen.

Szín és egyéb extrák nem számítanak

Nálunk a webshopban is megtalálod: https://www.aerialyogahungary.hu/product-page/yoga-wheel-j%C3%B3gaker%C3%A9k



317 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page