top of page

Air Yoga Trapéz


Szeptembertől 2 új óra típus is bemutatkozik.

Elsőként ismerjétek meg az AIR Yoga Trapéz órákat!

Miben más a Trapéz mint egy sima Air Yoga?

Maga az eszköz hasonlít a sima air yoga vagy aerial fitness órákon használt hammockhoz, ám a trapéz hammock, jóval kisebb, kevésbé rugalmas. 6 db fogantyúval van ellátva, mely a kéz illetve lábfej beakasztására van kialakítva, egy nagy teherbírású, műszálas anyag, amely egyrészről támasztékként szolgál, más részről pedig a hajlékonyságot segít fokozni. Illetve egy-egy olyan gyakorlat elvégzésében segít, melyet önállóan nem tudnánk még elvégezni. Növeli a hatékonyságot mind az erőnlét mind a hajlékonyság fejlesztésben.

Hatásai:

az alap jóga órák élettani hatásait már ismerjük: fejlesztik a meditációs és koncentrációs képességet

javítják az egészségi állapotot, csökkentik a stresszt, a szorongást és növelik az önbizalmat fejleszti az erő-állóképességet, hajlékonyságot, stb.

De mit nyújt még az air yoga trapéz:

 • A hammocknak vagyis a test felfüggesztésnek köszönhetően csökken a vázizomzatra, csontokra, ízületekre ható terhelés.

 • Gerinc betegségek prevenciója és rehabilitációja

 • Terhelés mentesen végezhetünk izommunkát egy-egy test-rész esetében, különösképpen fontos, hogy gerinc problémával rendelkező vendégek is kipróbálhatják, mivel a tehermentesítés és a felfüggesztés nyújtotta biztonság megfelelő stabilitást ad.

 • Nagy mértékben szerepet kapnak az úgynevezett fordított pózok, ászanák, mely más jóga típusok esetében csak haladószinten lévők tudják végrehajtani.

 • CORE izom fejlesztés, hajlékonyság növelés

 • Endokrin szervrendszer

 • Stresszkezelés, önbizalom növelés

Fordított pózok élettani hatásai:

 • A különböző jóga szakkönyvek kivétel nélkül hangsúlyozzák a fordított pózok pozitív élettani hatásait. A fejenállást az ászanák királyának, míg a gyertyát a királynőjének tartják. Valamennyi inverz helyzetre igaz, hogy gyakorlásukkor megváltozik az egész test vérellátása, módosul a keringés. Főként e tényezőnek tulajdonítják vitalizáló hatásukat. A megfordítás tehermentesíti a szívet is, valamint a fejbe áramló vér is jótékony hatást kelt.

 • Használjuk ki a gravitációt, amely így több oxigént és vért juttat a fejbe, és javítja az agyfunkciót, koncentrációt, memóriát és a feldolgozóképességet.

 • Erősíti az immunrendszert és megelőzi a betegségeket: Az egészség megőrzésében kulcsszerepe van a nyirokrendszernek. Amint a nyirok végigáramlik a testünkben, összeszedi a méreganyagokat és a baktériumokat, amelyek a nyirokcsomókban semmisítődnek meg. Mivel a nyirok az izomfeszítésnek és a gravitációnak köszönhetően mozog, a fordított pózok megkönnyítik a nyirok áramlását a légzőrendszer felé, melyen keresztül sok kórokozó hatol be a testünkbe.

 • Szó szerint új nézőpontot ad: Amint megszokjuk, hogy kiszámítható módon reagálunk a világunkra, az inverziók metaforikusan arra tanítanak, hogy mindig meg lehet közelíteni más szemszögből is egy helyzetet, személyt vagy problémát.

Az inverzió szórakoztat: A fordított pózok kapcsolatba hoznak a belső gyermekünkkel és emlékeztetnek arra, hogy bár a jóga sok szempontból kontemplatív erőfeszítést igényel, az ászana-gyakorlás a szórakozás és játszás ideje is egyben!

Kinek ajánlott? Kezdőknek és haladóknak egyaránt (7 éves kortól várjuk az érdeklődőket!)

Öltözet: Mezítláb Hosszú vagy 3/4-es nadrág, poló vagy trikó ami javasolt hosszúujjas. Zip-zár és egyéb kiálló díszítés mentes, nehogy kiszakítsa az anyagot. Ékszereket is mellőzzük az órán!

órafelépítése: 60 perc

5 perc Hammock beállítások 45 perc aktív air yoga 5-10 perc meditáció 5 perc Hammock elpakolás

Időpontok és Helyszínek:

szeptember 12-től

SmartFit 1061 Bp Király utca 8-10 www.smartfit.hu

Kedd: 07:30

Csüt: 20:00


317 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page