top of page

Jógakerék- gördülékeny hétköznapok egészséges Gerinc

Modern mozgásrendszer, amelynek része a prevenció és rehabilitáció A kerék segítségével biztonságosan állítjuk helyre, erősítjük meg a teljes fizikai testet, az idegrendszert. Anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal, ahol fókuszban a gerinc rugalmasságának megőrzése és helyreállítása! Fejlesztjük az egyensúly érzéket és a mozgáskoordinációt.

A jógakerék gyakorlatai a hagyományos talaj jógához hasonlóan a gerincet csavarja, hajlítja előre, oldalra, és hátra, tehát egyensúlyban minden irányba mozdítja azt, mindezek mellett a kerék alátámasztást biztosít, amely nem csak a sérülésektől óv meg minket, hanem számos pozitív hatással bír:

Segítségével kimozgatjuk a csigolya közti ízületeket, és lazítjuk a medence és a vállöv körüli rövidülésre hajlamos izmokat.

A mozgástartományok széles területét bejáró pózok statikus és dinamikus változataiban segítik az anyagcserét, a keringést, a miofasciális rugalmasság megőrzését a teljes test esetében. Erősítí a mélyizmokat, fejleszti az egyensúly érzéket, idegrendszert.  Fokozza a nyújtó hatást, segít belemélyedni egy-egy pózba.

Segíti az izmok regenerálódását: Hasonlóképpen az SMR hengerhez , (SMR azaz Self Myofascia Release) egy kompressziós, önmasszírozó eljárás neve: Magyarul az izompólya önmasszázsát, fellazítását jelenti, egy henger segítségével, ebben az esetben a kerékkel.

Masszírozással, az izomfeszülés és görcsök feloldhatóak, csökkentve a sérülés esélyét alkalmazásával rásegítünk a regenerációs folyamatra. Ez a folyamat a jóga kerék használata közben is megvalósul.

Hagyományos talaj jógával ellentétben a jóga kerék által nyújtott alátámasztásnak köszönhetően a nehezebb haladó szintű ászanák is könnyedén elvégezhetőek kezdők számára is biztonságosan.


Mindemelett Yoga wheel vagyis jóga kerék kiváló kiegészítője a légtornás óráinknak, de tökéletesen alkalmas a gerinc és a törzsizomzatainak erősítésre és biztonságos nyújtására. Fejleszti az egyensúly érzéket, mozgáskoordinációt, segít ellazulni, belemélyedni egy-egy pózba.

Maga az eszköz több méretben elérhető: 15, 25, 32 és 45 cm átmérőjű nagy teherbírású műanyag, mely puha gumival vagy habszivaccsal van bevonva.Óra felépítése:

Statikus, dinamikus nyújtásokat vegyesen alkalmazzuk az órán:

Dinamikus nyújtásokkal kezdjük az órát, egyrészt segíti a ráhangolódást, nem unalmas illetve funkcionális szempontból sokkal alkalmasabbak a sportteljesítmény előkészítésére, a sportolás közbeni sérülések megelőzésére. Segít  a helyes légzés tempójának elsajátításában.

A statikus nyújtásnál általában egy izomra fókuszálunk, belehelyezkedve egy statikus testhelyzetbe 15-20 másodpercig,  vagyis kitartjuk az adott ászanákat, átvezető gyakorlatokra a dinamikus stretching gyakorlatokat mozgás közben végezzük, mindig több izom munkájának összehangolásával, ráadásul erősítő és nyújtó hatású mozdulatok kombinációjaként.

Általuk nem csak az izmok nyúlását érjük el, de beindítjuk a neuromuszkuláris (ideg-izom) kapcsolatokat, fejlesztjük az egyensúlyt, a koordinációt. 

Az óra végét relaxációval zárjuk, melyben szintén segítségül hivjuk a jógakereket.

Időtartam: 60 perc

Ár: 1990 Ft/fő


Az órákon várjuk: - a kezdőket,  - nyak és hátfájós vendégeket (Az órákon nyaki és gerincsérv esetében is részt lehet venni)  - akik a hajlékonyságukat szeretnék növelni - akik preventív edzést keresnek gerincük számára - haladó és extrém pózokat kedvelőket egyaránt

És mindenkit aki szívesen kipróbálna egy újdonságot!

Aki pedig extra kihívásokat keres annak az Akrobatikus Jógakerék óráinkat ajánljuk, ahol látványos elemeket, egyensúlyozást, kézállásokat, kartámaszokat, fejenállások, hátrahajlításokat tanulhatnak meg az óra résztvevői a jógakerék segítségével Az akrobatikus jógakerék óra kihívás és saját határaink feszegetése is egyben.

Bizonyos órákon pedig páros gyakorlatokkal bolondítjuk meg az alap gyakorlatokat. Az acro yoga wheel órákra csatlakozhatnak kezdők és haladók is egyaránt!

​​

A következő esetekben nem használható a Yoga kerék:

- csontritkulás, - magas vérnyomás betegség (A gyógyszerel beállított vérnyomás nem számít kizáró oknak. ) - véralvadásgátló szedése esetén, - ha valakinek komolyabb visszérproblémái vannak (mélyvénás tágulat) - terhesség Idős korban fokozott óvatossággal kell alkalmazni az eszközt!

360 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentarios


bottom of page