top of page

Aerial balett


Aerial balett óra kezdőknek, balett kedvelőknek és a légtorna szerelmeseinek.

Ezen az órán elsajátítjuk a helyes testtartást ami a mindennapjainkban is tudunk hasznosítani. Alapállások, lábpozíciók, kartartások és még sok minden amivel könnyíteni és szépíteni tudjuk magunkat a levegőben.

Egy hagyományos balett óra felépítése rúdgyakorlatok, középgyakorlatok, ugrások majd spicctechnika. Az óra célja és alapelvek határozzák meg az óramenetét. Kezdetben a rúdgyakorlatok hosszabbak és fokozatos nehezítéssel épülnek egymásra. Az alap testtartás, láb és karpozíciók, a koordinációs készség megalapozásától kezdve végig az izomfejlettségnek megfelelően dolgozunk.

A terhelés fokozatossága lehet fizikai /izomerő, rugalmasság, zenei felismerés/, szellemi /koordináció, kombinációk megértése, beidegződések rögzítése/ és pszichés is a növekvő elvárások és kihívások miatt.

Miért is fontos ennyire az alapoknál kezdeni?

A balett óra legelső gyakorlatának a plié-nek mindenhol szerepe van. Az egész lábizomzatot használjuk. A lábat hajlítom, de a test nem nehezedik rá. Elrugaszkodásoknál, ugrásoknál és a halk, súlytalan leérkezéseknél a plié alapkövetelmény. Legtöbb gyakorlat ebből indul és ide érkezik vissza. Egyensúlyi helyzet tudatosítása, megérzése, megerősítése a cél.

Fellehetne sorolni itt az összes gyakorlatot, hogy mi miért is fontos, lábpozíciók, kartartások, csípőből való kifordítás, relevé, spicc....., de a balett nem csak a jó technikán múlik.

Táncosokon és légtornászokon sem látszik egy egy póz nehézsége és gondoljuk magunkban, hogy ez milyen egyszerű. Balettal ezt is megtanulhatjuk, hogy teljes testünk, minden izmunk dolgozik, de ezzel egy időben tűnjünk légiesnek és az adott póz vagy kombináció egyszerűnek.

A balett órán elsajátíthatjátok ami a levegőben elengedhetetlen. Spicc, nyújtott láb, kecsesség és a dinamizmus.

Fejleszti a hajlékonyságot, a mozgáskoordinációt, a testtudatot és a ritmusérzéket.

Öltözet:

Kényelmes ruházat, zip-zár és egyéb kiálló kiegészítő mentes

Zokni vagy balett cipő

Ékszerek, testékszerek, órák viselete TILOS!


111 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page