top of page

Súlytalan hétköznapok: Aerial Yoga


Az Air Yoga vagy másnéven Aerial Yoga óráinkon egy felfüggesztett yoga hammock (függőágy szerű jóga eszköz) segítségével a levegőben végezzük el a gyakorlatokat. Az eszköz egy nagy teherbírású, mégis rugalmas selyem, műszálas anyag keveréke amely támasztékként szolgál valamint segít fokozni a hajlékonyságot. Segít olyan gyakorlatok elvégzésében, melyeket önállóan nem tudnánk még elvégezni fizikai korlátaink miatt. Az aerial yoga gyakorlatoknak köszönhetően nő a hatékonyság mind az erőnlét mind a hajlékonyság tekintetében.

Légjóga alap-élettani hatásai:

 • Fejleszti a meditációs és koncentrációs képességet,

 • Javítja az egészségi állapotot, erősíti az immunrendszert

 • Csökkenti a stresszt, a szorongást és növeli az önbizalmat,

 • Fejleszti az erő-állóképességet és a hajlékonyságot

 • Csökkenti a hátfájást, az ülőmunka okozta káros hatásokat

 • Növeli a test hajlékonyságát, fokozza a gerinc rugalmasságát

Milyen előnyei vannak az Aerial jógának?

 • A hammocknak vagyis a test felfüggesztésnek köszönhetően csökken a vázizomzatra, csontokra, ízületekre ható terhelés. Ezáltal biztonságosabban, terhelés mentesen végezhetünk izommunkát egy-egy testrész esetében.

 • Gerinc problémával rendelkező vendégeink kifejezetten ajánlott, mivel a tehermentesítés és a felfüggesztés nyújtotta biztonság megfelelő stabilitást ad.

 • Nagy mértékben szerepet kapnak az úgynevezett fordított pózok, ászanák, amiket más jóga típusok esetében csak haladószinten lévők tudnak végrehajtani.

Milyen hatásai vannak az Aerial Yoga által nyújtott fordított pózoknak?

 • A különböző jóga szakkönyvek kivétel nélkül hangsúlyozzák a fordított pózok pozitív élettani hatásait. A fejenállást az ászanák királyának, míg a gyertyát a királynőjének tartják. Valamennyi inverz helyzetre igaz, hogy gyakorlásukkor megváltozik az egész test vérellátása, módosul a keringés. Főként e tényezőnek tulajdonítják vitalizáló hatásukat. A megfordítás tehermentesíti a szívet is, valamint a fejbe áramló vér is jótékony hatást kelt.

 • Használjuk ki a gravitációt, amely így több oxigént és vért juttat a fejbe, és javítja az agyfunkciót, koncentrációt, memóriát és a feldolgozóképességet.

 • Erősíti az immunrendszert és megelőzi a betegségeket: Az egészség megőrzésében kulcsszerepe van a nyirokrendszernek. Amint a nyirok végigáramlik a testünkben, összeszedi a méreganyagokat és a baktériumokat, amelyek a nyirokcsomókban semmisítődnek meg. Mivel a nyirok az izomfeszítésnek és a gravitációnak köszönhetően mozog, a fordított pózok megkönnyítik a nyirok áramlását a légzőrendszer felé, melyen keresztül sok kórokozó hatol be a testünkbe.

 • Szó szerint új nézőpontot ad: Amint megszokjuk, hogy kiszámítható módon reagálunk a világunkra, az inverziók metaforikusan arra tanítanak, hogy mindig meg lehet közelíteni más szemszögből is egy helyzetet, személyt vagy problémát.

 • Az inverzió szórakoztat: A fordított pózok kapcsolatba hoznak a belső gyermekünkkel és emlékeztetnek arra, hogy bár a jóga sok szempontból elmélyülő, szemlélődő "erőfeszítést" igényel, az ászana-gyakorlás a szórakozás és játszás ideje is egyben!

Kinek ajánlott? Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott mozgásforma, amelyet gerincbántalmakkal rendelkezők is kipróbálhatnak!

(7 éves kortól várjuk az érdeklődőket!)

Ajánlott öltözet:

hosszú vagy 3/4-es nadrág

minimum rövidujjú póló, ajánlott hosszú ujjú felső

mezitláb vagy csúszásmentes zokni, yoga cípő


131 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page