top of page

Air Yoga KIDS: Mozgásfejlesztő Hammockázás szakképzett óvónővel!


Gyermek Air Yoga 3-4 és 5-6 éves korosztály számára szakképzett óvónővel.

AIR YOGA órákon vagy más néven AERIAL YOGA, ahogyan a nevében is szerepel a levegő és egy hevederrel felfüggesztetett úgy nevezett yoga hammock (függőágy szerű jóga eszköz) segítségével végezzük a már jól ismert ászanák, gyakorlatok verzióit.

A jóga gyakorlatokat észrevétlenül csempésszük be a gyerekek mindennapjaiba, aminek hatásai igen fontosak gyermekünk fejlődése szempontjából: - kapcsolatba kerülnek a belső világukkal, jobban megismerik önmagukat - nő az önbizalmuk

- segít a figyelemkoncentrációban

- megtanítja őket, hogy könnyebben kezeljék szorongásaikat, félelmeiket - kiadják magukból az érzelmeiket - nő az erejük, állóképességük, koordinációs képességük, testük rugalmassága - megtanulják a helyes, tudatos légzést, mely sok betegségtől óvja meg őket - megtanulnak ellazulni

Az órafelépítése: 45 perc játékos foglalkozás: ahol központi szerepben a jóga gyakorlatsorok játékos végrehajtása, melyhez a Jógakaland című mesekönyvet és kártyákat használjuk:

Az "Erdei jógakaland" egy olyan különleges történet, amely elrepíti a gyerekeket Jógaországba, ahol izgalmas kihívások várnak rájuk, amiben hat erdei állat lesz a társuk: Durmi maci, Röpcsi bagoly, Hamuka borz, Kukker vakond, Hopp nyuszi, Fintor és Cingi kisegerek. Ebben a kalandos világban az érzelmek fejlesztésével és játékos mozgással átélik a jóga örömteli hatásait.

Erdei történetünkben a jógázás elemei egy mesekeretre vannak felfűzve, és ahogy a mesében gördülnek egymás után szépen a mondatok, úgy jönnek a gyakorlatok is folyamatosan áramolva. A mese főszereplője újabb és újabb izgalmas kihívásokkal találja szembe magát, amiket úgy tud teljesíteni, ha elvégzi az adott jógagyakorlatot. Így észrevétlenül csempésszük be a gyerekek mindennapjaiba a jógázást, aminek számtalan jótékony hatása van, például segíti az érzelmek megélését és kifejezését, a koncentrációt és a mozgásfejlődést.

Bővebben a mesekönyről és a szerzőkről:

www.jógakaland.hu

Az óravégén relaxáció a hammockban :)

Az óra időpontjai: Kedd 3-4 éves korosztály 16:00

5-6 éves korosztály 17:00

Vasárnap

3-4 éves korosztály 10:00

5-6 éves korosztály 11:00

Ár: 1990 Ft/fő/alkalom


28 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page