top of page

Hatha Core yoga / Statikus jóga

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." 
Andrew Matthews

Hatha jóga alapjaira épül 33 ászanából és légzőgyakorlatokból áll.


A tradicionális hatha jóga egy teljes rendszer, amelynek a testgyakorlatok ("tisztító eljárások", testtartások és légzőgyakorlatok) mellett része a mentális tréning, tehát a meditáció különböző fokai is.

 

Kezdőknek minden szempontból ez ajánlott. Általában nagyságrendekkel könnyebb, mint egy dinamikus jóga óra. Az órákon a pozíciókat több légzésen át tartjuk ki, így a gyakorlatok könnyebben elsajátíthatóak, és elegendő idő adott a korrigálásra is. A gyakorlás is biztonságosabb, hiszen mozgás közben nagyobb a sérülésveszély, könnyebben meghúzhatod magad. Van időd megérezni a határaidat, azt a pontot, ahol igazán jól működik a gyakorlat, amikor már kellemes, jó élmény a pozíció, de még nem feszítetted túl, nem léptél túl a korlátaidon. Mozgás közben ez jóval nehezebb. Ha pedig a mentális hatásokat nézzük, akkor egy ilyen óra csökkenti a stressz-szintedet, ellazít, hosszú távon elfogadóvá és nyugodttá tesz.


Fejleszti az erő-állóképességet, hajlékonyságot, koordinációt, átmozgatja a mély és tartóizmokat. Nők és Férfiak számára egyaránt lehetőséget kínál a relaxációra és a testi-lelki egyensúly fejlesztésére.

 

A termet felfűtjük 26-32 (°C) közé, nincs olyan meleg mint egy bikram vagy hot yogán, de szükséges a magasabb hőmérséklet, mert jobban alkalmazkodik a szervezet, könnyebben nyúlnak az izületek izmok, és kevésbé sérülés veszélyes. Szükséges a folyamatos folyadék bevitel, a hatékony méregtelenítő és anyagcsere folyamatok érdekében. Az óra elején elsajátítjuk a speciális légző technikákat és alap poziciókat, melyet az óravégig folyamatosan aktívan gyakorlunk. 80 perc alatt elvégezzük az ászana sorozatokat, majd folytatjuk a tisztó légzőgyakorlatokkal és befejezzük egy meditációval.


Gyere és győzd le a saját elméd által felállított határokat!

 

időtartam: 90 perc
izommunka: Core izomok, kifejezetten erő-állóképességet igénybevevő óratípus
meditáció: 5-10 perc az óra végén

bottom of page