top of page

Aerial Physiotherapy - MOZGÁSTERÁPIA

Aerial Physiotherapy egészségmegőrzés és mozgásterápia, 

Személyreszabott egyéni felfüggesztéses mozgásterápia
 

 

Aerial Physiotherapy egészségmegőrzés és mozgásterápia:
Állapotfelmérések
Testtartás elemzés
Mozgásszervi panaszok, fájdalmak és a neuromuszkuláris diszfunkciók, fascia sérülések kezelése
Személyreszabott felfüggesztéses módszer

Milyen előnyei vannak az Aerial Physiotherapynak?

  • A hammocknak vagyis a test felfüggesztésnek köszönhetően csökken a vázizomzatra, csontokra, ízületekre ható terhelés. Ezáltal biztonságosabban, koncentráltan terhelés mentesen végezhetünk izommunkát egy-egy testrész esetében.

  • A gyakorlatokat rész és teljes testsúlyterheléssel váltakozva a core izmokat mindig aktívan tartva a funkcionális finom mozgásokat előtérbe helyezve végezzük

  • Nagy mértékben szerepet kapnak az úgy nevezett inverz helyzetű gyakorlatok

 

Milyen hatásai vannak fordított pózoknak?

  • Valamennyi inverz helyzetre igaz, hogy gyakorlásukkor megváltozik az egész test vérellátása, módosul a keringés. Főként e tényezőnek tulajdonítják vitalizáló hatásukat. A megfordítás tehermentesíti a szívet is, valamint a fejbe áramló vér is jótékony hatást kelt.

  • Használjuk ki a gravitációt, amely így több oxigént és vért juttat a fejbe, és javítja az agyfunkciót, koncentrációt, memóriát és a feldolgozóképességet.

  • Erősíti az immunrendszert és megelőzi a betegségeket: Az egészség megőrzésében kulcsszerepe van a nyirokrendszernek. Amint a nyirok végigáramlik a testünkben, összeszedi a méreganyagokat és a baktériumokat, amelyek a nyirokcsomókban semmisítődnek meg.
    Mivel a nyirok az izomfeszítésnek és a gravitációnak köszönhetően mozog, a fordított pózok megkönnyítik a nyirok áramlását a légzőrendszer felé, melyen keresztül sok kórokozó hatol be a testünkbe.

  • Szó szerint új nézőpontot ad: Amint megszokjuk, hogy kiszámítható módon reagálunk a világunkra, az inverziók metaforikusan arra tanítanak, hogy mindig meg lehet közelíteni más szemszögből is egy helyzetet, személyt vagy problémát.

  • Az inverzió szórakoztat: A fordított pózok kapcsolatba hoznak a belső gyermekünkkel és emlékeztetnek arra, hogy bár a jóga sok szempontból elmélyülő, szemlélődő "erőfeszítést" igényel, az ászana-gyakorlás a szórakozás és játszás ideje is egyben!

 


Ajánlott öltözet:

hosszú vagy 3/4-es nadrág

minimum rövidujjú póló, ajánlott hosszú ujjú felső

mezitláb vagy csúszásmentes zokni, yogacípő
 

NOR_6842.jpg
bottom of page