top of page

Kontakt Jóga-nem csak pároknak

Szívesen jógáznál a pároddal az otthonodban? Itt a lehetőség! :)
Eszköz igény: jógaszőnyeg és társ
Otthoni segédeszközök: nem szükséges
Időtartam: 90 perc

A hatha jóga alapjaira épül, mely az egyének számára önmagában is sok örömet rejt.
Azonban ez még teljesebb lehet, ha a gyakorlatokat párban, akár kedvesünkkel együtt végezzük. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a kontakt jógát csak párok gyakorolhatják.
Csatlakozhatsz testvéreddel, anyukáddal, apukáddal, de egy lelkes nagyival is akár :)
Lényege abban áll, hogy a közösen végzett testhelyzetekben tovább segíthetjük gyakorlótársunkat, s önmagunkat. Az óra eleji elcsendesedéstől kezdve folyamatos kontaktus áll fent a gyakorló pár között. Figyelmünk önmagunkon túl társunkra is kiterjed, s a két ember légzése összehangolódik, majd mozgásuk egységbe kerül. Mindamellett tehát, hogy a két személy mozgása és légzése összeolvad, s a köztük lévő határok kissé elmosódnak, a gyakorlás hatására kapcsolatteremtő képességünk, kommunikációnk, metakommunikációnk és környezetünkre, társainkra irányuló érzékelésünk is finomodik.
Párkapcsolatban élőknek különösen azért javasolt, mert segíti kedvesünk mélyebb megismerését, megértését, s az egymás közötti mentális és verbális párbeszédet. Fejleszti a közös megoldások megtalálásának, a problémák közösen történő kezelésének képességét, melyek fontos tartópillérek a párkapcsolatok mindennapjaiban.
A gyakorlások jó hangulata üde színfolt lehet a mostani kialakult helyzetben, s a közös tevékenység közelebb hozza egymáshoz az embereket.

Nem acro yoga, ez egy hatha kontakt jóga, de lesznek benne akrobatikus elemek.

NOR_7553.jpg
bottom of page