Kismama Air Yoga

Air Yoga Kismamáknak

 

A várandóság időszakának foglalkozásai egyaránt tartalmaznak klasszikus air yoga elemeket, illetve olyan talaj gyakorlatokat, melyben a hammockot tehermentesítésre használjuk.

 

A kismama Air Yogában az ászanák nem kitartott testhelyzeteket, hanem folytonos, könnyed mozgásban végzett gyakorlatokat jelentenek. Figyelembe véve a várandósság időszakában folyamatosan változó női szervezet szükségleteit.Ezek főként a hátizmok erősítését, a gerinc rugalmasságának megtartását, a nyugalmi légzéskapacitás növelését, a csípőízületek rugalmasítását célozzák. Ugyanakkor nagyon fontos szerepük van ezeknek a mozgásoknak a kismama fizikai kondíciójának és ezáltal jó közérzetének elérésében, megőrzésében.

 

Könnyed légzés technika elsajátítása:

A speciális légzések szerepe is sokoldalú, a helyes erőltetés-mentes légzés elsajátításától, az izmok egyidejű lazításán át. Több fajta légzés technikát alkalmazunk.

 

Hintázás és ringatózás, relaxáció: mely szintén a testi-lelki ellazulást, feltöltődést, a pozitív képekben való gondolkodást, ráhangolódást segíti. Gyakorlati tapasztalat, hogy azok a kismamák is tudnak ilyenkor pihentetően ellazulni, akik a várandósság bizonyos időszakában otthon már nem tudnak rendesen aludni, mivel hammock igazodik a test alakjához, kényelmes alátámasztást nyújt annélkül, hogy nyomná a pocakot.

 

8. hétig végezhetjük a megszokott mozgásformát, hiszen általában ekkor még nem is tudunk a baba érkezéséről, a 8-12. hét között viszont szükséges a pihenés.

A foglalkozáson 12. hét után lehet résztvenni, amennyiben az orvos nem rendelkezik másképp, egészen a szülésig végezhető.

Recepció:

H-P 17:00-20:00
Napközben emailben vagyunk elérhetőek


Aerial Yoga Hungary
+36 30 424 02 42


Aerial Sports Academy
+3630 992 90 55

1061 Budapest, Bajcsy Zsilinszky út 31

1074 Budapest, Dohány utca 28

  • aerialyogahungary.hu - facebook
  • aerialyogahungary.hu - Instagram
  • aerialyogahungary.hu - Youtube.com

A honlap tartalmának másolása kizárólag a tulajdonos engedélyével lehetséges!

@ Copyright 2014. Aerial Yoga Hungary

All rights reserved! / Minden jog fenntartva!