top of page

Gulyás Lara

Ne másokkal akarj versenyezni, hanem saját korlátaidat tanuld meg legyőzni!

Mit adott nekem az Aerial Sportok világa?

Mindig is az álmaim útján jártam, amit általában elhatározom, kitalálok azt elérem, köszönhető ez az otthonról hozott értékeknek, korábbi sportjaimnak illetve az élet dobta kihívásoknak.
De az Aerial Yoga által rájöttem, hogy még inkább képes vagyok dolgokra főként a félelmeim legyőzésére és az elengedésre! Még jobban megerősített abban, hogy egyetlen egy ellenfelem van az életben akinél jobb akarok lenni és ez nem más mint saját magam!
A futás önmagában vagy a triatlon sportok megtanítottak küzdeni, tovább menni, de a félelmektől,  az air yoga előttig "csak elfutni tudtam, vagy eltekerni vagy elúszni."

Az air yoga megtanított szembenézni a félelemmel és az elengedéssel! Mert a levegőben pontosan ott állnak várnak szemtől szemben egy-egy gyakorlat alakjában. “Elmerjem engedni?” “Fejjel lefelé lógni? Képes vagyok erre?”

A válasz mindenre az Inverzió!
Megtanulod más szemszögből nézni a világot:
Fejjel lefelé a világ máshogy néz ki, több mindent észreveszel! Rájössz arra, hogy amitől féltél, vagy nem merted nem is olyan félelmetes nem is lehetetlen. Próbáld ki!

De honnan is indultak a stúdiók, honnan indultam én?

Eredetileg Fitness edző és Hatha jóga oktató vagyok, még az egyetem mellett 2012-ben kezdtem személyi edzőként, fitness edzőként és jóga oktatóként dolgozni a 11. kerületben.
2014. novemberében kezdtem a Baross Egészségközpontban, mely egy mozgásszervi rehabilitációval és rekreációval foglalkozó központ.
A teljes profil kialakítása mellett 2017. márciusig igazgatóként a központ irányítása is a napi feladataim közé tartozott, mellette pedig tartottam csoportos órákat és személyi edzéseket. A központ miatt már egészen korán elkezdtem foglalkozni az ülőmunka okozta panaszok kezelésével,  edzéseimet csoportos óráimat preventív szempontból megközelíteni, ahol fókuszban a rugalmasság megőrzése és az egészséges gerinc volt. 

Kedvelem és szívesen űzöm az extrém sportokat szabadidőben, minél több új sportágat szeretnék kipróbálni ezzel is bővítve ismereteimet, tapasztalataimat, így ismerkedtem meg az aerial yogával 2014-ben, melyről még ebben az évben oktatói majd később mester oktatói képesítést szereztem Németországban. Azóta renget továbbképzésen vettem részt, rabul ejtet a levegősportok világa, mint bármi más ez is egy élethosszig tartó tanulás.

2015-ben A Baross Egészségközpontban kezdtem el az Aerial Yoga oktatását heti 4 alkalommal vendégeim unszolására a többi csoportos órám mellett. Ekkor még nem igazán volt jelen az aerial yoga vagy a légtorna ebben a formában Magyarországon. Mondhatom, hogy elsők között kezdtem bele a sportág népszerűsítésbe. 

Ami késik nem múlik, mindig is egy saját teremről álmodtam, miután sikeres vizsgát tettem mint mester oktató elhatároztam, hogy belevágok egy saját hazai brand kialakításába 2016
-ban, Budapest belvárosában elindultak saját szervezésemben az óráim és személyi edzéseim, megalakult az Aerial Yoga Hungary: megnyitottam első saját jóga stúdiómat 6. kerületben a Deák tér közelében. Ezzel egy időben elindultak az aerial yoga oktató képzéseim is, mely elsőként magyar nyelven saját szerzésemben írt tankönyv létrejöttét is jelentette.
Ezután nem volt megállás, évről évre folyamatosan bővítve a az ismereteimet a levegősportokban újabb és újabb eszközöket vezettünk be a stúdiókba: Aerial Silk, Fitness, Karika és még sok más.

 

2018-ban egy újabb nagy állomás következett, új irány vonalat választva színesítettük a stúdió óráit: Yoga Wheel  azaz jógakerék, megalakult a Yoga Wheel Hungary, mely hivatalos képviselője a yoga wheel irányzatának. Bővebb információ: 

www.jogakerek.hu

2019-ben megalakult az Aerial Sports Academy, mely nem csak egy új helyszínt jelentett az eddigiek mellett, hanem a sportegyesületünk megalakulását is. Jelenleg 2 stúdióban várjuk Budapesten a lógni vágyókat. 

2020-ban pedig megszületett a kisfiam, neki köszönhetően az eddigiek mellett elkezdtem bővíteni a sportági ismereteimet szülés utáni regeneráció sportági ismereteivel. Elvégeztem egy Aerial Kismama Yoga és egy Aerial Recovery - szülés utáni regenerációs tanfolyamot. Már ezek az órák is elérhetőek a stúdióban.

2021-ben egy teljesen saját fejlesztésű irányvonalat vezettem be a stúdióba ez pedig az Aerial Pilates, egy felfüggesztéses pilates, ami gyakorlatilag a talaj és gépes pilates ötvözete, a célnak megfelelően egy hammock típust átalakítottam egy saját fejlesztésű eszközzé szintén egyedi hozzátartozó kiegészítőkkel. 

2023. nyarán megérkezett az első Aerial Spirál és Aerial Multicord eszközünk, ami egy újabb út a levegőben, sok sok kihívással. 


Sport múltam:
Gyermekkorom óta napi rendszerességgel sportolok:
RSG, úszás, triatlon sportágakban szereztem tapasztalatot.

Jelenleg űzött sportok:
Aerial Sportok, azaz légtorna és légjóga
mind emelett elmondhatjuk, hogy az állóképességi sportok szerelmese vagyok, futás, úszás, kerékpár bármilyen mennyiségben és formában, bár ezeket most már csak hobby szinten űzöm.


Hiszem, hogy az ép testben ép lélek nem csak testmozgással tudjuk elérni, szükség van a jó közérzet és megfelelő énkép megtalálására/kialakítására. Elsősorban magunkat kell szeretnünk, elfogadnunk.

Szerintem a személyi edzés, egyéni vagy csoportos foglalkozások nem a teremben töltött 1-2 óráról szólnak, én azt vallom, hogy egy edző/oktató, egy “új élet stílust" adhat a vendégnek, ami remélhetőleg egy életre szól. 

Nem elég csupán elkezdeni mozogni, szükség van a táplálkozás rendszabályozására, de ha azon módosítunk, akkor a napi ritmusunkat is át kell szerveznünk és így tovább. A végén oda jutunk, hogy mindenen változtatni kéne, akkor inkább hagyjuk és 1-2 hét után feladjuk, mert nem tudunk rendet tenni a káoszban. Szerintem egy edző feladata, hogy segítsen rendet tenni, ami apró lépésekben az edzőteremtől halad egészen a mindennapokig.
Nem elkezdeni nehéz, hanem fenntartani az érdeklődését, ami újra és újra elindít a tudatos egészséges életmód útján. Mi magunk is tudjuk, hogy olykor könnyebb út a vonzóbb, még ha tudjuk is, hogy az nem a kívánt eredményt hordozza magában.
Attitűdöket, berögzült szokásokat kell megváltoztatni, ez kihívás számomra, célom nem csupán az, hogy az általam edzett vendégek jobban nézzenek ki, hanem hogy képesek legyenek egy komplex számukra eredményes és tudatos egészséges életet létrehozni az élet legtöbb területén, amiben központi szerepet kap a testmozgás heti rendszerességgel.


Szakmai kompetenciám: 
Fitness Company Testépítő és Fitness edző,
Személyi edző

Tovább képzések:
Indoor Cycling oktató

Running Technique course
Funkcionális trainer
M.A.X training instruktor
Életmód tanácsadó
Funkcinális Fascia Tréning- Feövenyessy Akadémia
Manuális Neurodinamika Fasciaorganizáció - KONDOR JUDIT

BEMER therapy
AIR YOGA trainer -BFC LA

AERIAL YOGA master trainer BFC LA
Aerial Silk instructor BFC LA
AIR Fitness trainer BFC LA

Aerial Physique 

Aerial Prenatal Yoga - AYW
Aerial Recovery  - AYW

Yoga Wheel instructor Level 1,2,3 - YOGA WHEEL 
Gerinc és Jóga- Bene Máté
Haladó Gerinc Workshop - Bene Máté
NMPT - Bene Máté

Pilates oktató Fitness Company


Beszélt nyelvek:
Angol
Német
Spanyol

bottom of page