Gulyás Lara

Ne másokkal akarj versenyezni, hanem saját korlátaidat tanuld meg legyőzni!

Gulyás Lara vagyok eredetileg Fitness edző és Hatha jóga oktató 

2012-ben kezdtem személyi edzőként, fitness edzőként és jóga oktatóként dolgozni a 11. kerületben, ahol egy véletlen folytán átvettem egy jógacsoportot egy helyettesítés után. 
2014. novemberében kezdtem a Baross Egészségközpontban, mely egy mozgásszervi rehabilitációval és rekreációval foglalkozó központ.
A teljes profil kialakítása mellett 2017. márciusig igazgatóként a központ irányítása is a napi feladataim közé tartozott.

2015-ben itt kezdtem el az Aerial Yoga oktatását heti 4 alkalommal, a többi egyéni és csoportos órám mellett (indoor cycling, Hatha Yoga)

Ami késik nem múllik, mindig is egy saját teremről álmodtam, ezért elhatároztam, hogy belevágok egy egy saját brand kialakításába 2016
-ban, hamarosan Budapest belvárosában elindultak saját szervezésemben az óráim és személyi edzéseim, megalakult az Aerial Yoga Hungary: megnyitottam első saját jóga stúdiómata 6. kerületben a Deák tér közelében. Ezzel egy időben elindultak az aerial yoga oktató képzéseim is.

 

2018-ban egy új irány vonalat választva színesítettük a stúdió óráit: Yoga Wheel  azaz jógakerék, megalakult a Yoga Wheel Hungary, mely hivatalos képviselője a yoga wheel irányzatának. Bővebb információ: 

www.jogakerek.hu


Sport múltam:
Gyermekkorom óta napi rendszerességgel sportolok:
RSG, úszás, sí és snowboard, triatlon sportágakban szereztem tapasztalatot.

Jelenleg űzött sportok:
Aerial Sportok, azaz légtorna és légjóga
mindemelett elmondhatjuk, hogy az állóképességi sportok szerelmese vagyok, futás, úszás, kerékpár bármilyen mennyiségben és formában.

 
Kedvelem és szívesen űzöm az extrém sportokat szabadidőben, minél több új sportágat szeretnék kipróbálni ezzel is bővítve ismereteimet, tapasztalataimat, így ismerkedtem meg az aerial yogával 2014-ben, melyről még ebben az évben oktatói majd később mester oktatói képesítést szereztem Németországban. Azóta renget továbbképzésen vettem részt, rabul ejtet a levegősportok világa, mint bármi más ez is egy élethosszig tartó tanulás.


Hiszem, hogy az ép testben ép lélek nem csak testmozgással tudjuk elérni, szükség van a jó közérzet és megfelelő énkép megtalálására/kialakítására.

Szerintem a személyi edzés illetve egyéni-csoportos foglalkozások nem a teremben töltött 1-2 óráról szólnak, én azt vallom, hogy egy személyi edző akár egy sportedző, egy “új” élet stílust adhat a vendégnek, ami remélhetőleg egy életre szól. 

Nem elég csupán elkezdeni mozogni, szükség van a táplálkozás rendszabályozására, de ha azon módosítunk, akkor a napi ritmusunkat is át kell szerveznünk és így tovább. A végén oda jutunk, hogy mindenen változtatni kéne, akkor inkább hagyjuk és 1-2 hét után feladjuk, mert nem tudunk rendet tenni a káoszban. Szerintem egy edző feladata, hogy segítsen rendet tenni, ami apró lépésekben az edzőteremtől halad egészen a mindennapokig.
Nem elkezdeni nehéz, hanem fenntartani az érdeklődését, ami újra és újra elindít a tudatos egészséges életmód útján. Mi magunk is tudjuk, hogy olykor könnyebb út a vonzóbb, még ha tudjuk is, hogy az nem a kívánt eredményt hordozza magában.
Attitűdöket, berögzült szokásokat kell megváltoztatni, ez kihívás számomra, célom nem csupán az, hogy az általam edzett vendégek jobban nézzenek ki, hanem hogy képesek legyenek egy komplex számukra eredményes és tudatos egészséges életet létrehozni az élet legtöbb területén, amiben központi szerepet kap a testmozgás heti rendszerességgel.

 

Mit adott nekem az Aerial Yoga?

Mindig is az álmaim útján jártam, és amit elhatároztam elértem köszönhető ez a korábbi sportjaimnak illetve az élet dobta kihívásoknak.
De az Aerial Yoga által rájöttem, hogy még inkább képes vagyok dolgokra főként a félelmeim legyőzésére és az elengedésre!
A futás önmagában vagy a triatlon sportok megtanítottak küzdeni, tovább menni, de a félelmektől, vitáktól, az air yoga előttig csak elfutni tudtam, vagy eltekerni vagy elúszni.

Az air yoga megtanított szembenézni a félelemmel és az elengedéssel! Mert a levegőben pontosan ott állnak várnak szemtől szemben egy-egy póz vagy ászana alakjában. “Elmerjem engedni?” “Fejjel lefelé lógni?”

A válasz az Inverzió!
Megtanulod más szemszögből nézni a világot:
Fejjel lefelé a világ máshogy néz ki, több mindent észreveszel! Próbáld ki!Szakmai kompetenciám:
Budapesti Corvinus Egyetem- KTK-EE 
Fitness Company Testépítő és Fitness edző,
Személyi edző
Hatha Yoga trainer

Tovább képzések:
Indoor Cycling oktató

Running Technique course
Funkcionális trainer
M.A.X training instruktor
Életmód tanácsadó
Funkcinális Fascia Tréning
Manuális Neurodinamika Fasciaorganizáció

BEMER therapy
AIR YOGA trainer

AERIAL YOGA master trainer
Aerial Silk instructor
AIR Fitness trainer

Yoga Wheel instructor 


Jelenlegi tanulmányok:
Fitness Akadémia Úszóedző


Beszélt nyelvek:
Angol
Német