top of page

Air Yoga Neck hammock Training

NOR_3522
maxresdefault
NOR_3523
Nx362xmobil.jpg.pagespeed.ic.TA8FAngceJ
NOR_3527

A nyaki fájdalom gyakori probléma, nem csak az ülőmunkát végzőket érinti!
 

A technika által okozott nyaki fájdalom hosszú távú problémákhoz vezethet, ilyen például az SMS nyak.
 

Mi is az az SMS-nyak? MIT OKOZHAT A MINDENNAPOS MOBILOZÁS? 

Ha megfigyeljük magunkat egy nap hány órát töltünk  a különböző mobileszközök lehajtott fejjel történő nézegetésével, megdöbbentő eredményt kapunk, naponta több órát töltünk el így annélkül, hogy észrevennénk.  Mindeközben ez olyan mintha egy több mint húszkilós zsákot cipelnénk folyamatosan a nyakunkban.
A gerinc íve a hosszas görnyedéstől, ebben a testtartásban jelentősen megváltozik. A kettős S alak helyet, mely elősegiti a rugalmasságot egy C betűt formál a gerincünk. Ez nem csak derekunkat terheli extrán, hanem nyakunkra is döbbenetes méretű többletterhet jelent.
A fej 60 fokos szögben történő megdöntése a telefon képernyőjének nézegetése közben közel 30 kilogrammnak megfelelő nyomást gyakorol a nyaki gerincre, és minél jobban előredöntjük a fejünket, annál nagyobb ez a többletteher.

A drasztikus túlterhelés szinte pillanatok alatt vezet a gerinc deformitásához, hisz az izmok igen gyorsan adaptálódnak a megváltozott testtartáshoz, majd mintegy „elhúzzák”, és a módosult helyzetben rögzítik a gerincet is. Mindez szinte törvényszerűen vezet gyakori fejfájáshoz, nyak- és vállmerevséghez, fájdalomhoz, illetve komoly gerinckárosodásokhoz (meszesedés, porckopás, porckorongsérv stb.). 

A fájdalmat okozhatja, helytelen testtartás, de akár stressz eredménye is lehet. Még mielőtt azt hinnénk, hogy csak bennünket felnöttek érint, a legtöbb kamasz esetében is megfigyelhető ez a rossz testtartás, amit könnyü megszokni és észre sem Vesszük.

 

Mi az Air Yoga Neck Hammock Training azaz nyakcsigolya torna?

A relax gerincórákon egy 10 perces nyaktornát hajtunk végre a hammock segítségével.

 

A hammocknak  alátámasztása, csökkenti a nyakra ható terhelést, terhelésmentesen és biztonságosan tudjuk átmozgatni a nyakcsigolyákat.

 

Nem csak fájdalomcsillapításra, rehabilitációra alkalmas gyakorlatsorról van szó, alkalmas sportolók számára is, ugyanis fokozza a regenerálódást.

 

Kiegészítő eszközként dinerpárnát, illetve jóga téglát is használunk.

 

Az Air Yoga nyakcsigolya torna beleépül az Aerial Gerinctréning órába, a gyakorlatsort az óra elején végezzük 10 perceben, majd folytatjuk az órát fentről lefelé haladva a teljes gerinc átmozgatásával.

Bővebben az Aerial Gerinc Yogáról óráról itt olvashat: ››

 

Mikor van ez az óra?
Hétfő 17:30
Szerda 17:30
Péntek 20:00

 

bottom of page