top of page

Aerial silk

DSC_5252
DSC_5146
DSC_5125
DSC_5235
DSC_5091
DSC_5255
DSC_5232
DSC_5402

Az Aerial Silk vagy más néven tissue  légtorna órákon egy hosszú, minimum 12-16 méteres "selyem" szalagon végezzük az akrobatikus elemekből álló gyakorlatokat. 
 

A látszólag könnyed és nőies valamint látványos elemek komoly erőnlétet igényelnek.
Így nagyságrendekkel nehezebb mint egy Aerial Yoga vagy Aerial Fitness óra vagy bármely mely más légtorna eszköz. 

Az órákon végig saját testsúllyal dolgozunk, illetve egy-egy póz végrehajtásához elengedhetetlen a megfelelő hajlékonyság is. Ezért az órák elején sportág specifikus erősítő és nyújtó gyakorlatokat végzünk, egy hosszabb kifejezetten sportág specifikus bemelegítés részeként.
Nem csak fizikálisan veszi igénybe testünket, sok esetben a 4 végtag különböző irányba dolgozik egyszerre, ezzel is próbára téve az idegrendszerünket. Különböző szintek szerint elérhetőek csoportjaink. 

Ám az első alkalommal nehéz lehet egy kezdő számára lekövetni az alaptechnikákat is, ezért megalkottuk Aerial Silk DEMO csoportunkat, ebbe a csoportba tudnak teljesen kezdőként bármikor becsatlakozni akik szeretnének megismerkedni ezzel a gyönyörű sportággal. 
Általában 2-3 alkalom szükséges a DEMO csoportban, hogy egy teljesen kezdő felvegye a fonalat az alaptechnikák elsajátításának megkezdését. 

A DEMO csoportban tanulják meg a teljesen kezdők az alap mászás technikákat, bekötési technikákat, alap bicskákat és húzódzkodásokat. 
Mennyi ideig kell DEMO csoportba járni?
Egyénenként változó, függ az egyéni kondicionális képességektől, heti órák számától, elhivatottságtól. Átlagosan 10-12 alkalom után tud tovább lépni a kezdő-közép csoportunkba. 

 

Az óra felépítése a következőképpen alakul:
90 perc időtartamú melyből:

30 perc sportág specifikus bemelegítés, nyújtás, erő-állóképesség fejlesztés
60 perc légtorna elemek és összekötések

Lehetőség van egyéni vagy páros személyi edzésre is.

​​​​​​​​
Kezdőket és haladókat is várjuk az óráinkon!

bottom of page