Baba barát Air Yoga, anyukák figyelem!

2017/11/15

 

A baba-barát Air Yoga órára, hozhatod magaddal a gyerkőcödet is, akár babahordozóban, babakocsiban aludhat amíg te résztveszel az órán, vagy ha éppen aktív mászós kedvében van, akkor az erre az órára külön kialakított terem részben kúszhat-mászhat, játszhat a szőnyegen.

Időpontok: 
Minden kedden és csütörtökön 09:30-10:30

 


HINTÁZÁS a hammockban:
Egy-egy átvezető gyakorlat erejéig, hintáztatjuk őket a hammockban, a hintázás pozítiv élettanihatásait kihasználva, mely:

 

A ritmikus mozgás segíti őket a szorongások, félelmek, feszültségek leküzdésében, aminek köszönhetően megnyugszanak. Ez a hatás később sem múlik el, ezért szeretnek a felnőttek is egy kényelmes hintaágyban, függőágyban, vagy függőszékben pihenni.

A hintázás nélkülözhetetlen szerepet tölt be a megfelelő egyensúlyérzék, a térérzékelés, a ritmusérzék, a mozgáskoordináció és a finommotorikus mozgások kialakulásában. A gyermekek egészen az iskoláskorig ösztönösen igénylik a hintázó mozgást, és ezzel, ha nem is tudatosan, de tulajdonképpen ezeket a képességeiket fejlesztik.A fejlődést a test állandó egyensúlykeresése eredményezi a hintázás közben, ami bizonyos izmok feszítéséből és ezzel egy időben más izmok lazításából áll. Ebben a folyamatban az egyre kisebb izomcsoportok összetett munkáját koordinálja folyamatosan a hintán ülő gyermek.


A relaxációt pedig közösen töltitek el a hammockban, ezzel is erősítve a közötettek lévő kapcsolatot és harmóniát.