Sápi Boglárka "bogi"

KAPCSOLATOM A LÉGJÓGÁVAL, LÉGTORNÁVAL Mindig is mozogtam, sportoltam, újdonságokat próbáltam ki, feszegettem a határaimat, stb. Sok-sok év táncolást több év sportmászás követett az életemben, majd egy térdsérülés után tanácstalan és elkeseredett voltam, nem találtam a számomra megfelelő mozgásformát egy ideig. Ráleltem végül a légtornára, ahol kellő odafigyeléssel a térdemet is óvni tudtam, valamint az adrenalin-vágyam is kielégülni látszott.

Amikor felmászol egy légtornász eszközre, magadra tekered vagy akár te tekeredsz rá az eszközre, mindig nagyon kell koncentrálnod a saját testedre, a pontos mozdulatvégzésre; nem hibázhatsz, hiszen egy nehezebb feladatnál már azt kockáztatod, hogy leesel, lesérülsz. Ezáltal pedig elveszted az időérzékedet. Nem figyel(het)sz másra, csak magadra, ezáltal a hétköznapi gondolataidnak esélyük sincs beférkőzniük a fejedbe. Ez az az érzés, amért én anno beleszerettem a falmászásba is és végül ugyanezt az érzést megtaláltam a légtorna világában is. Azóta már sokaktól hallottam hasonló érvelést, de ha nem is ezért, számos egyéb csodás tulajdonságáért rejthet rabul téged is ez a sportág. Intenzíven edzettem, így gyorsan fejlődtem az Aerial Silk és Aerial Hoop területein.


 
Több edzőtől is tanultam, többek között a Rippel fivérektől, így sokak tudásából állt össze a saját repertoárom. OKJ-s sportoktató végzettségemmel eleinte csak légtorna és stretching órákat tartottam, majd elvégeztem az Air Yoga oktatói tanfolyamot is. A légjóga számomra első hallásra is szerelem volt már - mindig is érdekelt a jóga világa, időnként jógáztam is, azonban mindig a nagyobb kihívásokat, extremitást kerestem, emiatt tűnt tökéletesnek számomra az Air Yoga. Hosszan sorolhatnám, hogy kiknek és miért ajánlom ezt a mozgásformát, röviden-tömören azonban azt mondhatom, hogy szinte mindenkinek, különböző indokokkal - ezekről részletesebben olvashattok még a honlapon. Szeretném, ha egyre szélesebb körben elterjedne mindez, mivel őszintén hiszem, hogy a legtöbben megtalálják benne a számukra megfelelő kihívást, élvezetet, fejlődési lehetőségeket. Angol nyelvtudásomnak köszönhetően még többeknek lehetővé tehetem, hogy átérezzék mindezt. A csoportos órák mellett magánórákat, személyi edzést is tartok, keressetek ezügyben is bizalommal. :)

 

Óratípusaim: