top of page

Folytatódnak az testébresztő reggelek, aktív ebédidők

Online covidos világunk egyik legkedvezőtlen hatása az életmódunk megváltozása, mozgásterünk még jobban beszűkült. Még több időt töltünk a monitor előtt, telefonunk nyomogatásával anélkül, hogy kimennénk a szabadba. Ezek hatására testtartásunk megváltozik. A gerinc meggörbül, a fejünket előrenyújtjuk, a nyak és a vállak előre esnek, a hát izmai elgyengülnek, a vállöv izmai kötötté válnak és az egész felsőtest összehúzódik, „összeroskad”. A zárt mellkas, a bordák csökkent mozgása miatt légzésünk felszínesebbé válik, ami miatt a bordák még merevebbek lesznek. A tartáshiba következtében hátfájdalom, nyaki problémák, vállfájdalom alakulhat ki.

Sokakra pedig jó néhány kiló is felszaladt már. A számítógép előtt görnyedés azonban csak az egyik oka a zárt mellkasnak. Okozhatják ezeket a tüneteket érzelmi blokkok is. A másokkal vagy a világgal szembeni bizalmatlanság arra ösztönöz sokakat, hogy bezárják ezt a területet, a szív területét így védve azt a sérülésektől.

A mellkas azonban nem csak a szív helye, egy másik fontos szervünk, a tüdőé is. A légzés teljességét pedig akadályozza a zárt mellkas, a légzés nehezítetté válik, ami a vér áramlására is kihat. Romlik az állóképességünk, az energiaszintünk.

Intervallumos edzésmódszerekkel és mellkas nyitó gyakorlatokkal ezek a tünetek kiválóan orvosolhatók. Intervall Jövő héttől ismételten várunk heti 3 alkalommal reggeli pörgős állóképesség és alakformáló edzéseinkre.

Hétfőn Adri, Szerdán Lara, Pénteken pedig Kata vár titeket reggel 7-től

Időpontfoglalásnál keressétek az online órák között "Intervall" néven, vagy kattints ide: ››


Eszközigény: jógaszőnyeg, alkalomszerűen jógatégla és/vagy gumiszalag (helyettesíthető 2 vastagabb könyvvel, harisnyával)

Online jegy: 1500 Ft/alakalom


Hátrahajlítás: Szintén heti 3 alkalommal ebédidőben a nyújtásé a lesz a főszerep, az elkövetkezendő 2 hétben összesen 6 alkalommal várunk titeket egy mellkas nyitó, hátrahajlítás sorozaton.

Az alkalmak nem függenek össze, foglalásnál keresd az események fül alatt: "hátrahajlítás ebédidőben" név alatt vagy kattints ide: ››

Eszközigény: jógaszőnyeg, alkalomszerűen jógatégla és/vagy gumiszalag (helyettesíthető 2 vastagabb könyvvel, harisnyával)

Online jegy: 1500 Ft/alakalom


233 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page