top of page

Aerial Yoga Relaxáció


Mi is az aerial yoga relaxáció valójában és mért van rá szükségünk ?

Röviden összefoglalva olyan technikák alkalmazása amely segíti a testi és lelki ellazulást. A hétköznapokban az agyunk megállás nélkül pörög és dolgozik és ha nem figyelünk a gondolatink minőségére akár negatív irányba is vihetnek minket. A különböző relaxációs /meditációs technikákat itt hívhatjuk segítségül mint egy stop gombot amellyel leállítjuk a negatív gondolotak áradatát.

A légzőgyakorlatok elsajátításával egyre könnyebben el tudod csendesíteni a gondolataid és ellazítani a tested minen

porcikáját. Egy idő után azt veszed észre, hogy az óra végi relaxációnál teljesen kikapcsol az agyad és óra végén pozitív energiával feltöltődve mész haza .

Rengeteg tudományos kutatás igazolja, hogy hosszú távon jelentős, jótékony hatása van az emberi szervezetre:

- Stressz csökkentés -a stressz nagyon káros hatással van ránk ha állandóan jelen van az életünkben.

- Fokozza az immunrendszer működését

- Csökkenti a szorongást

- Segít a régi sérelmek és promlémák elengedésében

- Fokozza az örömre való képességet

Összefoglalva megszabadít a zavaró negatív gondolatoktól és pozitív, vidám gondolatokat hoz a helyükre. Testi-lelki szinten érzed a pozitív változást és ez kihattással lesz az emberi kapcsolataidra is. Türelmesebb és elfogadóbb leszel a környezeteddel ami egy kiegyensúlyozott élethez segít hozzzá.

Miben tér el e Relaxációs Gerinctréning óra a többitől? A hammock alig 30cm-rel van elhelyezve a talajtól. Ezeken az órákon a tehermentesítés az elsődleges feladat, melyet aktív/passzív nyújtásokkal tarkítunk. Központi szerepben a gerinc mobilizálasa, megnyújtja a teljes gerincet, csípőt és kötőszöveteit. A feszesizomzatot relaxációs gyakorlatokkal oldjuk, melynél a hintázás pozítiv élettani hatásait használjuk ki különféle formákban: Ülve, állva, háton/hason fekve természetsen mindezt a hammockban. Hintázás:

A ritmikus mozgás segít a szorongások, félelmek, feszültségek leküzdésében, aminek köszönhetően eltudunk lazulni.

A hintázás nélkülözhetetlen szerepet tölt be a megfelelő egyensúlyérzék, a térérzékelés, a ritmusérzék, a mozgáskoordináció és a finommotorikus mozgások kialakulásában.

A fejlődést a test állandó egyensúlykeresése eredményezi a hintázás közben, ami bizonyos izmok feszítéséből és ezzel egy időben más izmok lazításából áll. Ebben a folyamatban az egyre kisebb izomcsoportok összetett munkáját koordinálja folyamatosan a testünk.


50 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page