top of page

Air Yoga Neck Hammock Training, Ints búcsút a nyakfájásnak!


A nyaki fájdalom gyakori probléma, nem csak az ülőmukát végzőket érinti!

A technika által okozott nyaki fájdalom hosszú távú problémákhoz vezethet, ilyen például az SMS nyak

Mi is az az SMS-nyak? MIT OKOZHAT A MINDEN NAPOS MOBILOZÁS?

Ha megfigyeljük magunkat egy nap hány órát töltünk a különböző mobileszközök lehajtott fejjel történő nézegetésével, megdöbbentő eredményt kapunk, Naponta több órát töltünk el így annélkül, hogy észrevennénk. Mindeközben ez olyan mintha egy több mint húszkilós zsákot cipelnénk folyamatosan a nyakunkban. A gerinc íve a hosszas görnyedéstől, ebben a testtartásban jelentősen megváltozik. A kettős S alak helyet, mely elősegiti a rugalmasságot egy C betűt formál a gerincünk. Ez nem csak derekunkat terheli extrán, hanem nyakunkra is döbbenetes méretű többletterhet jelent. A fej 60 fokos szögben történő megdöntése a telefon képernyőjének nézegetése közben közel 30 kilogrammnak megfelelő nyomást gyakorol a nyaki gerincre, és minél jobban előredöntjük a fejünket, annál nagyobb ez a többletteher.

A drasztikus túlterhelés szinte pillanatok alatt vezet a gerinc deformitásához, hisz az izmok igen gyorsan adaptálódnak a megváltozott testtartáshoz, majd mintegy „elhúzzák”, és a módosult helyzetben rögzítik a gerincet is. Mindez szinte törvényszerűen vezet gyakori fejfájáshoz, nyak- és vállmerevséghez, fájdalomhoz, illetve komoly gerinckárosodásokhoz (meszesedés, porckopás, porckorongsérv stb.).

A fájdalmat okozhatja, helytelen testtartás, de akár stressz eredménye is lehet. Még mielőtt azt hinnénk, hogy csak bennünket felnöttek érint, a legtöbb kamasz esetében is megfigyelhető ez a rossz testtartás, ami természetesen beidegződik.

Mi az Air Yoga Neck Hammock Training azaz nyakcsigolya torna?

A relax gerincórákon egy 10 perces nyaktornát hajtunk végre a hammock segítségével.

A hammock alátámasztása, csökkenti a nyakra ható terhelést, terhelésmentesen és biztonságosan tudjuk átmozgatni a nyakcsigolyákat.

Nem csak fájdalomcsillapításra, rehabilitációra alkalmas gyakorlatsorról van szó, alkalmas sportolók számára is, ugyanis fokozza a regenerálódást.

Kiegészítő eszközként dinerpárnát, illetve jóga téglát is használunk.

Az Air Yoga nyakcsigolya torna beleépül az Air Yoga Relaxációs Gerinctréning órába, a gyakorlatsort az óra elején végezzük 10 perceben, majd folytatjuk az órát fentről lefelé haladva a teljes gerinc átmozgatásával. Bővebben a Relax Gerinc Tréning óráról itt olvashat: ››

Mikor van ez az óra? Hétfő: 08:30

Csütörtök: 18:30

Szombat: 11:00

Mennyibe kerül? 1990 Ft/fő

262 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page