top of page

Air Yoga Wheel - Jóga kerék


Új óratípus indul Júliusban! Yoga wheel vagyis jóga kerék kiváló kiegészítője a légtornás óráinknak, de tökéletesen alkalmas a gerinc és a törzsizomzatainak erősítésre és biztonságos nyújtására. Fejleszti az egyensúly érzéket, mozgáskoordinációt, segít ellazulni, belemélyedni egy-egy pózba.

Hagyományos talaj jógával ellentétben a jóga kerék által nyújtott alátámasztásnak köszönhetően a nehezebb haladó szintű ászanák is könnyedén elvégezhetőek kezdők számára is biztonságosan.

Maga az eszköz több méretben elérhető, 30 és 45 cm átmérőjű nagy teherbírású műanyag, mely puha gumival vagy habszivaccsal van bevonva.

Segíti az izmok regenerálódását: Hasonlóképpen az SMR hengerhez , (SMR azaz Self Myofascia Release, egy kompressziós, önmasszírozó eljárás neve: Magyarul az izompólya önmasszázsát, fellazítását jelenti, egy henger segítségével.) Masszírozással, az izomfeszülés és görcsök feloldhatóak, csökkentve a sérülés esélyét alkalmazásával rásegítünk a regenerációs folyamatra. Ez a folyamat a jóga kerék használata közben is megvalósul.

Óra felépítése:

Statikus, dinamikus nyújtásokat vegyesen alkalmazzuk az órán:

Dinamikus nyújtásokkal kezdjük az órát, egyrészt segíti a ráhangolódást, nem unalmas illetve funkcionális szempontból sokkal alkalmasabbak a sportteljesítmény előkészítésére, a sportolás közbeni sérülések megelőzésére. Segít a helyes légzés tempójának elsajátításában.

A statikus nyújtásnál általában egy izomra fókuszálunk, belehelyezkedve egy statikus testhelyzetbe 15-20 másodpercig, vagyis kitartjuk az adott ászanákat, átvezető gyakorlatokra a dinamikus stretching gyakorlatokat mozgás közben végezzük, mindig több izom munkájának összehangolásával, ráadásul erősítő és nyújtó hatású mozdulatok kombinációjaként.

Általuk nem csak az izmok nyúlását érjük el, de beindítjuk a neuromuszkuláris (ideg-izom) kapcsolatokat, fejlesztjük az egyensúlyt, a koordinációt.

Az óra végét relaxációval zárjuk, melyben szintén segítségül hivjuk a jóga kereket.

Időtartam: 60 perc

Ár: 1990 Ft/fő

Időpont: Júliustól Csütörtök 17:30 Péntek 06:30

Oktató: Gulyás Lara

A következő esetekben nem használható a Yoga kerék:

- csontritkulás, - magas vérnyomás betegség (A gyógyszerel beállított vérnyomás nem számít kizáró oknak. ) - véralvadásgátló szedése esetén, - ha valakinek komolyabb visszérproblémái vannak (mélyvénás tágulat) - terhesség Idős korban fokozott óvatossággal kell alkalmazni az eszközt!


176 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page