top of page

AIR Yoga- Relaxációs Gerinctréning


Ez az óratípus kifejezetten ajánlott gerincproblémákkal illetve hátfájással küzdőknek. Az alap Air Yoga órák mind mind prevenciós és rehabilitációs elemekkel segítve erősítik a törzsizmait, segítik a mobilitást, növelik a hajlékonyságot.

Azonban ez az óratípus még inkább: meditatív, lassú nyújtó, kifejezetten rehabilitációs változata az air yogának. Ez a megközelítés tökéletes azok számára, akiknek alacsonyabb a fittségi szintje, vagy azok számára akik a lassabb meditatívabb óratípusokat kedvelik. Nem igényel nagyobb erőállóképességet, a karokat, felsőtestet kevésbé veszi igénybe. Miben tér el e Relaxációs Gerinctréning óra a többitől?

A hammock alig 30cm-rel van elhelyezve a talajtól. Ezeken az órákon a tehermentesítés az elsődleges feladat, melyet aktív/passzív nyújtásokkal tarkítunk. Központi szerepben a gerinc mobilizálasa, megnyújtja a teljes gerincet, csípőt és kötőszöveteit. A feszesizomzatot relaxációs gyakorlatokkal oldjuk, melynél a hintázás pozítiv élettani hatásait használjuk ki különféle formákban: Ülve, állva, háton/hason fekve természetsen mindezt a hammockban. Hintázás:

A ritmikus mozgás segít a szorongások, félelmek, feszültségek leküzdésében, aminek köszönhetően eltudunk lazulni.

A hintázás nélkülözhetetlen szerepet tölt be a megfelelő egyensúlyérzék, a térérzékelés, a ritmusérzék, a mozgáskoordináció és a finommotorikus mozgások kialakulásában.

A fejlődést a test állandó egyensúlykeresése eredményezi a hintázás közben, ami bizonyos izmok feszítéséből és ezzel egy időben más izmok lazításából áll. Ebben a folyamatban az egyre kisebb izomcsoportok összetett munkáját koordinálja folyamatosan a testünk.

Ajánlott öltözet: hosszú vagy 3/4-es nadrág

minimum rövidujjú póló, ajánlott hosszú ujjú felső

mezitláb vagy csúszásmentes zokni, yogacípő

órafelépítése: 60 perc

5 perc Hammock beállítások 45 perc gyakorlatsorok 10 perc meditáció


94 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page