László Elvira - Gyógytornász

Gyógytornász- fizioterapeuta diplomámat 2017-ben a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem. Gyermekkoromtól kezdve életem része a mozgás és ez vezetett el a szakmámhoz.  
Az egyetemen eltöltött évek alatt elvégeztem a Kinematic Taping tanfolyamot, valamint Erasmus program keretében Helsinkiben vettem részt kórházi gyakorlaton. A diploma megszerzése után az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben kezdtem el dolgozni és azóta is a reumatológiai rehabilitáció profilú osztály csapatában tevékenykedek. Oktatókórház révén a kórházba gyakorlatra érkező külföldi hallgatókkal is foglalkozok angol nyelven. Országos intézmény révén rengeteg beteggel találkozom, így rövid időn belül sok gyakorlati tapasztalatot szereztem a mozgásszervi betegek kezelésében (derékfájás, hátfájás, nyakfájás, ízületi kopásos, gyulladásos betegségek, stb.) Továbbá magánrendelőben dolgoztam, ahol tapasztalatot szerezhettem a gerincferdülés kezelésében, Schroth terápiával, valamint széleskörűen alkalmazhattam lágyrész kezeléseket dinamikus manuálterápiával. A gyógytornász szakma tökéletes példája a folyamatos tanulásnak, kezdetben az egyetemről kilépve fontosnak tartottam, hogy más szemléleteket (például funkcionálisabb, holisztikus megközelítés) is megismerjek, valamint a páciensek hatékony kezelése érdekében több módszert is elsajátítsak. Munkám során fontosnak tartom az alapos vizsgálatot, így a személyre szabott kezelési tervet. Elengedhetetlen a páciens- terapeuta közötti aktív kapcsolat, a folyamatos visszajelzések, és a beteg motiváltsága, és a betegoktatás, tanácsadás. Célom, hogy a pácienseim megtanulják, hogy a megfelelő mozgással, hogyan lehetnek panaszmentesek, és aktívak a mindennapjaikban.

 

Továbbképzéseim:

✓ Kinematic Taping

✓ Funkcionális vizsgálat, avagy „up to date” gyors tesztek a mindennapokra

✓ Lágyrész manuálterápia elméleti és gyakorlati képzés- I. rész

✓ Fascia technika helye az orvosi rehabilitációban (SMR henger használata)

✓ 2018.09.16-20.​Modern Scoliosis Terápia Schroth szerint

✓ McKenzie Módszer „A” kurzus- Lumbális gerinc 

 

Az Air Yoga Hungaryvel 2018 tavaszán találkoztam. Mint gyógytornász megválogatom a végzett sportot, nem elégszem meg akármivel. Mindennapjaink során több a görnyedt, hajlításban végzett tevékenység, pedig a gerincnek minden anatómiai irányú mobilitásra szüksége van az egészséges működéshez. Ezt a mobilitást kapja meg a gerinc az órák során, továbbá fontos az erős core izomzat (mély-stabilizáló törzsizmok), ami külső izomfűzőként támogatja a gerincet. A végtagok erősítő és nyújtó gyakorlatai tovább fokozzák az órák hatékonyságát, a rugalmas, és erős izomzatot kialakítva. Fontos számomra az is, hogy esztétikus, nőies és célravezető. Örömmel tölt el, hogy a szakmámmal támogathatom ez a mozgásformát.

Recepció:

H-P 17:00-20:00
Napközben emailben vagyunk elérhetőek


Aerial Yoga Hungary
+36 30 424 02 42


Aerial Sports Academy
+3630 992 90 55

1061 Budapest, Bajcsy Zsilinszky út 31

1074 Budapest, Dohány utca 28

  • aerialyogahungary.hu - facebook
  • aerialyogahungary.hu - Instagram
  • aerialyogahungary.hu - Youtube.com

A honlap tartalmának másolása kizárólag a tulajdonos engedélyével lehetséges!

@ Copyright 2014. Aerial Yoga Hungary

All rights reserved! / Minden jog fenntartva!