Aerial Yoga Swing

Aerial Yoga Swing órákon, ahogyan a nevében is szerepel a levegő és egy hevederrel felfüggesztetett úgy nevezett yoga hammock (függőágy szerű jóga eszköz) segítségével végezzük a már jól ismert ászanák, gyakorlatok verzióit.


Maga az eszköz hasonlít a sima air yoga vagy aerial fitness órákon használt hammockhoz, ám a swing hammock, jóval kisebb, kevésbé rugalmas. 6 db fogantyúval van ellátva, mely a kéz illetve lábfej beakasztására van kialakítva, egy nagy teherbírású, műszálas anyag, amely egyrészről támasztékként szolgál, más részről pedig a hajlékonyságot segít fokozni. Illetve egy-egy olyan gyakorlat elvégzésében segít, melyet önállóan nem tudnánk még elvégezni. Növeli a hatékonyságot mind az erőnlét mind a hajlékonyság fejlesztésben.

Élettani hatások:
az alap jóga órák élettani hatásait már ismerjük:
fejlesztik a meditációs és koncentrációs képességet 

javítják az egészségi állapotot,
csökkentik a stresszt, a szorongást és növelik az önbizalmat
fejleszti az erő-állóképességet, hajlékonyságot, stb.

De mit nyújt még az Aerial Yoga Swing

 

 • A hammocknak vagyis a test felfüggesztésnek
  köszönhetően csökken a vázizomzatra,
  csontokra, ízületekre ható terhelés.

 • Gerinc betegségek prevenciója és rehabilitációja

 • Terhelés mentesen végezhetünk izommunkát egy-egy test-rész esetében, különösképpen fontos, hogy gerinc problémával rendelkező vendégek is kipróbálhatják, mivel a tehermentesítés és a felfüggesztés nyújtotta biztonság megfelelő stabilitást ad.

 • Nagy mértékben szerepet kapnak az úgynevezett fordított pózok, ászanák, mely más jóga típusok esetében csak haladószinten lévők tudják végrehajtani.

 • CORE izom fejlesztés, hajlékonyság növelés

 • Endokrin szervrendszer

 • Stresszkezelés, önbizalom növelés

Fordított pózok élettani hatásai:

 • A különböző jóga szakkönyvek kivétel nélkül hangsúlyozzák a fordított pózok pozitív élettani hatásait. A fejenállást az ászanák királyának, míg a gyertyát a királynőjének tartják. Valamennyi inverz helyzetre igaz, hogy gyakorlásukkor megváltozik az egész test vérellátása, módosul a keringés. Főként e tényezőnek tulajdonítják vitalizáló hatásukat. A megfordítás tehermentesíti a szívet is, valamint a fejbe áramló vér is jótékony hatást kelt.

 • Használjuk ki a gravitációt, amely így több oxigént és vért juttat a fejbe, és javítja az agyfunkciót, koncentrációt, memóriát és a feldolgozóképességet.

 • Erősíti az immunrendszert és megelőzi a betegségeket: Az egészség megőrzésében kulcsszerepe van a nyirokrendszernek. Amint a nyirok végigáramlik a testünkben, összeszedi a méreganyagokat és a baktériumokat, amelyek a nyirokcsomókban semmisítődnek meg. Mivel a nyirok az izomfeszítésnek és a gravitációnak köszönhetően mozog, a fordított pózok megkönnyítik a nyirok áramlását a légzőrendszer felé, melyen keresztül sok kórokozó hatol be a testünkbe.

 • Szó szerint új nézőpontot ad: Amint megszokjuk, hogy kiszámítható módon reagálunk a világunkra, az inverziók metaforikusan arra tanítanak, hogy mindig meg lehet közelíteni más szemszögből is egy helyzetet, személyt vagy problémát.
   

Az inverzió szórakoztat: A fordított pózok kapcsolatba hoznak a belső gyermekünkkel és emlékeztetnek arra, hogy bár a jóga sok szempontból kontemplatív erőfeszítést igényel, az ászana-gyakorlás a szórakozás és játszás ideje is egyben!

Kinek ajánlott?
Kezdőknek és haladóknak egyaránt
(7 éves kortól várjuk az érdeklődőket!)

Öltözet:
Mezítláb
Hosszú vagy 3/4-es nadrág, poló vagy trikó ami javasolt hosszúujjas.
Zip-zár és egyéb kiálló díszítés mentes, nehogy kiszakítsa az anyagot.
Ékszereket is mellőzzük az órán!

 

órafelépítése:
60 perc

 
5 perc Hammock beállítások
45 perc aktív air yoga
5-10 perc meditáció
5 perc Hammock elpakolás

Recepció: +36 30 424 02 42

MINDEN NAP

07:00 - 09:00

16:30 - 20:30

1061 Budapest, Bajcsy Zsilinszky út 31

 • aerialyogahungary.hu - facebook
 • aerialyogahungary.hu - Instagram
 • aerialyogahungary.hu - Youtube.com

A honlap tartalmának másolása kizárólag a tulajdonos engedélyével lehetséges!

@ Copyright 2014. Aerial Yoga Hungary

All rights reserved! / Minden jog fenntartva!