top of page

Aerial Pilates

Az Aerial Pilates saját fejlesztésű óránk, melynek megálmodója Gulyás Lara. Mind a gyakorlatok mind az eszköz kialakítása teljesen egyedi.
Az Aerial Pilates ötvözi a talaj és a gépes pilates edzések gyakorlatait. Lényege a kontrollált mozgássorozatok és a légzés optimális összehangolása, miközben a torna az test egész izomzatát tonizálja, beleértve a test ún. „erőközpontjában” lévő belső izmokat is, amelyek létezését egyébként észre sem vesszük, így azokat akaratlagosan nem is mozgatjuk.

Az erőközpont, a has, a hát alsó része, a far, a medence izmai, vagyis az összes hasizom, köztük a mély haránt hasizom, a mély hátizmok, a far- és a belső comb izmai, valamint a medencefenék záróizmainak összessége. Minden mozdulat ebből az erőközpontból indul ki, innen áramlik az energia a többi izomcsoport felé.

A mozdulatsorok erőközpontból történő tudatos irányításához, szükség van az említett izmok aktiválására, méghozzá oly módon, hogy a köldökünket húzzuk be "szippantjuk" a gerincünk felé, "hosszú gerinccel nyújtózva" az alsó lengőbordákat emeljük meg, mintha egy fűző lenne rajtunk.

Természetesen az első néhány edzésen nagy koncentrációt igényel a helyes légzés, és a belső izmok aktiválása.

Pilates gyakorlatokkal képesek leszünk megfelelő légzéstechnika alkalmazása közben, tudatosan, elkülönítve irányítani az erőközpont izmait, melyek edzésével kiváló testtartás és egyensúlykészség érhető el.

A torna különösen a gerincbántalmakkal küzdőknek rendkívül hasznos, és heti 2-szer 1 óra edzéssel már optimális eredményeket érhetünk el.
Ezenkívül rendkívül jótékony hatással van az idegrendszerre, a komplex mozgások növelik a koncentrációs képességet és csökkentik a stressz okozta panaszokat. 

Az eszközről: Egyedi saját fejlesztésű eszköz, melynek alapja Yoga Swing, teljesen egyedülállóan átalakítottunk az óra típushoz. Ez az eszköz megszokottnál kisebb merevebb anyagú hammockkal van ellátva mindkét oldalán egy 3-3 kapaszkodóval ellátott fogantyú fűzér. Ezen kívűl szintén saját fejlesztésű egyedi kiegészítőket használunk a mozgásforma egyediségét megőrizve.
Ezek a kapaszkodók teszik lehetővé, hogy egyidőben jobb és bal oldalunk különböző irányú mozgásokat tudjon végrehajtani akár egyidőben. 
Ugyanúgy szerepet kapnak az inverz helyzetű gyakorlatok mint az aerial yogában, ám ez az óratípus a belsőerő aktiválásáról szól, rengeteg aktív nyújtással megfűszerezve.

Az óratípusok nem épülnek egymásra éppen ezért kezdők és haladók is tudnak csatlakozni bármelyik órára. Az órák változatosak izgalmasak és kellő kihívást is biztosítanak a résztvevőknek.

Időtartam: 60 perc

bottom of page